ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Το 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων σε ενιαίο κτίριο τριών ορόφων.

ΣΧΟΛΕΙΟ 006

εγκαταστάσεις 001

Συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο διατηρεί το ισόγειο, τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο του ενιαίου κτιρίου.

ΙΣΟΓΕΙΟ

Στον ισόγειο χώρο βρίσκεται μία αίθουσα διδασκαλίας που είναι εξοπλισμένη με προβολέα, υπολογιστή και ενσύρματο internet.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στην αίθουσα του ισογείου βρίσκεται και η βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 κατασκευάστηκε η νέα βιβλιοθήκη την οποία σχεδίασε ο καθηγητής Εικαστικών Μιχάλης Κοντούδης και κατασκεύασε δωρεάν ο κύριος Τάσος Πατέλης και η εταιρία «Ορίζοντας».

Στη νέα κατασκευή εντάχθηκαν εικαστικά έργα τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές της Β” τάξης στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος όπου ανακυκλώνοντας παλιά βιβλία τα μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης.

DSCN1365-510x383

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Χημείο.

ΧΗΜΕΙΟ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 003 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 005 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 008

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 έγινε μια σημαντική αναβάθμιση του Χημείου.

Ι. Τελειοποιήθηκε το σύστημα προβολής (υπολογιστής-βιντεοπροβολέας-οθόνη).

ΙΙ. Έγινε αναδιάταξη των επίπλων. Συστηματική τοποθέτηση αντιδραστηρίων-οργάνων.

ΙΙΙ. Αναρτήθηκαν 15 προσωπογραφίες με σημαντικούς επιστήμονες του χώρου των Φυσικών Επιστημών (βλέπε Εκπαιδευτικό Υλικό-Χημεία: Ο μίτος της Αριάδνης ΙΙ -Πορτραίτα). Επίσης 7 κορνίζες με ρητά σημαντικών ανθρώπων, που αναφέρονται στις φυσικές επιστήμες, στον ρόλο τους στην ζωή και την κοινωνία (βλέπε Εκπαιδευτικό Υλικό-Χημεία: Ο μίτος της Αριάδνης Ι -Ρητά).

Ο υπεύθυνος εργαστηρίου Κυριακούλης Θεμιστοκλής (Χημικός Π.Α)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕΦΕ (ΧΗΜΕΙΟ)

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017 – 18

 Το σχολείο μας, συνεχίζοντας την δημουργική πορεία των τελευταίων χρόνων, αναβάθμισε σημαντικά το ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΕΦΕ) – ΧΗΜΕΙΟ.

   1) Η πολύ καλή συνεργασία της Διευθύντριάς μας Ελένης Θεοδωρίδου με την Δημοτική αρχή, έφερε σαν αποτέλεσμα (εκτός των άλλων) να βαφούν αρκετές αίθουσες αλλά και το ΣΕΦΕ (Χημείο).

   2) Ο συμπολίτης μας κος Δημήτρης Παπαελευθερίου προέβη σε μια δωρεά προς το ΣΕΦΕ αναλαμβάνοντας το κόστος α) κατασκευής βιβλιοθήκης η οποία έλυσε το πρόβλημα της τοποθέτησης των εργαστηριακών συσκευών και οργάνων και β) της αντικατάστασης λάμπας του βιντεοπροβολέα (200 €) που επανέφερε στην χρήση αυτό το εποπτικό μέσο.

   3) Διατέθηκε εξοπλισμός αξίας 1200 € συσκευών και οργάνων με δαπάνη της Δημοτικής αρχής.

DSCN1287 DSCN1283 DSCN1284

   Με τα παραπάνω ο χώρος έγινε καλύτερος και πληρέστερος. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται αποτελεσματικότερη η εκπαιδευτική διαδικασία, που είναι και ο απώτερος σκοπός της εκπαίδευσης.

  Μέγαρα 8 – 1 – 2018

    Ο υπεύθυνος ΣΕΦE

                       Θεμιστοκλής Κυριακούλης    – Χημικός

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων και η αίθουσα διδασκαλίας των γερμανικών.

2ος ΟΡΟΦΟΣ

 

5

4

ΤΡΙΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

εγκαταστάσεις 005

Στον τρίτο όροφο βρίσκονται πέντε αίθουσες διδασκαλίας γενικής παιδείας και η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

3 4


Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ  (ΣΕΠΕΗΥ)

DSCN1581 DSCN1579 DSCN1580

INTERNET ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες βελτίωσης των τεχνολογικών υποδομών στο σχολείο μας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα παροχής σύνδεσης Internet σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας του κεντρικού κτιρίου.

Ο υπεύθυνος εργαστηρίου Η/Υ, καθηγητής Πληροφορικής κ. Σκλαβούνος Δημήτρης, σχεδίασε και υλοποίησε την επέκταση του τοπικού δικτύου της Σχολικής μονάδας χρησιμοποιώντας τις γραμμές TV της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης που δεν λειτουργούσαν. Η αντικατάσταση των καλωδίων έγινε από το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μεγάρων το οποίο ευχαριστούμε. Κατόπιν ο ίδιος έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες (τοποθέτηση πριζών δικτύου, συνδέσεις των γραμμών, εγκατάσταση του δικτυακού εξοπλισμού κ.τ.λ.) περιορίζοντας έτσι το κόστος μόνο στην αγορά των απαραίτητων υλικών.

Έτσι χωρίς εξωτερικές καλωδιώσεις, μερεμέτια κ.λ.π. και με το μικρότερο δυνατό κόστος ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση με άριστο τεχνικό αποτέλεσμα και καλαίσθητη εμφάνιση.

DSCN1584

 (Οκτώβριος 2017)


Επίσης διατηρεί δύο από τις προκάτ αίθουσες που βρίσκονται στην επάνω αυλή.

εγκαταστάσεις 004

DSCN1154 DSCN1155 DSCN1150