ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ»

κατάλογος

Σήμερα το μάθημα δεν θα γινόταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Είχαμε κλείσει ραντεβού στη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Περπατήσαμε λιγότερο από δέκα λεπτά και βρεθήκαμε σε ένα χώρο (μικρό μεν, αλλά ζεστό δε) περιτριγυρισμένοι από βιβλία.

images

Η υπεύθυνη μας μίλησε για τα πρώτα δύσκολα βήματα προκειμένου να στηθεί η βιβλιοθήκη μας, για τις δωρεές των συμπολιτών μας, για το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων και φορέων, μας κατατόπισε γύρω από την καταγραφή, ταξινόμηση των βιβλίων, τους όρους δανεισμού και τις ώρες λειτουργίας της.

δημοτικη βιβλιοθήκη Μεγάρων 2

Μας ενημέρωσε για τη Λέσχη Ανάγνωσης που φιλοξενείται καθώς και για τις διάφορες συζητήσεις – εκδηλώσεις που συχνά διοργανώνει. Μάθαμε ότι μπορούμε να την επισκεπτόμαστε από τις 8 π.μ μέχρι 8 μ.μ και να διαβάζουμε στο ήσυχο περιβάλλον της, χρησιμοποιώντας και τους Η.Υ που διαθέτει.

az_slide_1

Η ποικιλία των βιβλίων, η παλαιότητα και σπανιότητα μερικών προξένησαν εντύπωση. Μερικοί μαθητές αγνοούσαν την ύπαρξή της και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τονίσαμε ότι βιβλίο δεν είναι η σελίδα  που «κατεβαίνει» στην οθόνη του υπολογιστή και ότι το να την επισκεπτόμαστε είναι μια ωφέλιμη συνήθεια.

Τι ωραίο να ακούμε από μια συντροφιά μαθητών

«ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ;»

Wallpapers-books-to-read-15859038-1024-768-600x450

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης κ. Παπαφράγκου Ιωάννα και κ. Παπαποστόλη Ελένη για την προθυμία τους και το ζωντανό, παραστατικό τρόπο ενημέρωσης.

Οι επισκέψεις διοργανώθηκαν με τέσσερα τμήματα του σχολείου μας από τις καθηγήτριες κ. Μουρτζούκου Μαρίνα και κ. Ταμπάκη Παρασκευή.