ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICK BOXING

O μαθητής της Τρίτης Γυμνασίου Πιππής Πέτρος πήρε την πρώτη θέση στους αγώνες Kick Boxing στο 12ο ACT ( Athens Challenge Tournament).

ΠΕΤΡΟΣ 3

Το Athens Challenge είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Kick Boxing που διεξάγεται στην Ελλάδα και η 5η μεγαλύτερη διοργάνωση σε όλη την Ευρώπη, βάση της επίσημης βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της WAKO. Τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kick Boxing «WAKO» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Kick Boxing «ΠΟΚ». Το 12ο Athens Challenge διεξήχθει στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2015, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do  στο Φάληρο με αγώνες στα στυλ του Kick Boxing (Point Fighting, Light Contact, Kick Light, Low Kick και  Forms) και τεχνικές αυτοάμυνας.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 1426, με αθλητές από  την Αγγλία, Νορβηγία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σκωτία, Κύπρο, Ελβετία, Ολλανδία και ελληνικές συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τα Ιωάννινα έως τη Ρόδο και από το Κιλκίς έως την Κρήτη.

ΠΕΤΡΟΣ 1

 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ…

Ξεκίνησα τον αθλητισμό στα έξι μου χρόνια, αλλά στο ring του Kick Boxing μπήκα πριν τέσσερα χρόνια, στο γυμναστικό σύλλογο του Γιάννη Μπλούμη, ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing και έχει διακριθεί με πέντε νταν.

Οι προπονήσεις μου είναι καθημερινές και διαρκούν δύο ώρες, εκτός από την περίοδο των αγώνων που διαρκούν περισσότερο. Βέβαια ο προπονητής μου προσθέτει και αρκετά χιλιόμετρα τρεξίματος πρίν από κάθε αγώνα. Είναι ένα άθλημα απαιτήσεων στο οποίο προσπαθώ να ανταποκριθώ, εφόσον και ως μαθητής της Γ” γυμνασίου θα ήθελα να είμαι συνεπής και στις υποχρεώσεις μου. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα δυνατό, όμως με το σωστό πρόγραμμα που με βοηθούν οι γονείς μου να τηρήσω πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρω.

Το κύπελο αυτό είναι οι κόποι τριών χρόνων. Πριν από αυτό είχα καταφέρει να διακριθώ το 2013 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στην πρώτη θέση και το 2014 στη δεύτερη θέση (δεν υπήρξε διάκριση για την πρώτη θέση).

Ευχαριστώ με όλη τη ψυχή μου τον  προπονητή μου Γιάννη Μπλούμη και τους γονείς μου. Τέλος θα ήθελα να πω, πως ίσως το Kick Boxing να είναι μια διέξοδος που  θα μπορούσαν πολλά παιδιά να καταφύγουν και να ξεφύγουν από το αδιέξοδο άλλων «σκοτεινών» οδών.

Σας ευχαριστώ πολύ

Πιππής Πέτρος