ΔΟΚΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ

Στις αρχές Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη δοκιμή για την παραγωγή του σαπουνιού μας. Η αγωνία μας ήταν μεγάλη για το αν θα γίνουν όλα όπως τα σχεδιάσαμε και για το πως θα είναι το σαπούνι του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων.

7   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 013    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 006

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που θα ακολουθούσαμε, όταν βάλαμε σε λειτουργία τη μηχανή σαπωνοποίησης αποχώρησαν για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα. Τη διαδικασία ολοκλήρωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος κύριοι Κυριακούλης Θεμιστοκλής και Κοντούδης Μιχάλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 002   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 010   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 016     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 015     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 029    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 030   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙ 031

Η συσκευή σαπωνοποίησης λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Καταγράψαμε τα σημεία της διαδικασίας που πρέπει να βελτιωθούν, βεβαιωθήκαμε για την ασφάλεια της συσκευής και της διαδικασίας και παράγαμε πέντε κιλά σαπούνι, χρωματισμένο και αρωματισμένο. Φορμάραμε το υλικό σε καλουπια που είχαμε ετοιμάσει και μετά τρεις μέρες ξεφορμάραμε και κόψαμε σε τεμάχια. Η παραγωγή μας ήταν σαράντα τεμάχια των 100 γραμμαρίων ανά τεμάχιο.

Το σαπούνι μας έχει άρωμα λεβάντας και χρώμα ανοιχτό μωβ. Έχει διαστάσεις πέντε επί οκτώ και πάχος δυόμιση εκατοστά. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τώρα με χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές αναζητούν το όνομα του σαπουνιού μας.