ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

 

       ΠΡΟΒΟΛΗ

 

Στα πλαισια της Παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου μας.

Την πρώτη διδακτική ώρα τα παιδιά έφαγαν πρωϊνό μέσα στις τάξεις τους. Κατόπιν έγινε ομιλία με οπτικοακουστικά μέσα σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, την αιτία της παχυσαρκίας και την αντιμετώπισή της από την υπεύθυνη καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας κυρία Μαργέτη Ευαγγελία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου έκθεσαν τις εργασίες τους που είχαν σχέση με την παχυσαρκία, την υγιεινή διατροφή και την σωματική δραστηριότητα σε χαρτόνια κανσόν που ζωγράφισαν και έκαναν κολάζ. Τα χαρτόνια αυτά θα παραμείνουν στους τοίχους  των αιθουσών τους έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μια ομάδα μαθητών από το Β3 του σχολείου μας πήραν συνέντευξη από του υπόλοιπους μαθητές του σχολείου για την ημέρα κατά της παχυσαρκίας. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τη δραστηριότητα των παιδιών του σχολείου μας.

Η καθηγήτρια: Μαργέτη Ευαγγελία

 

 

 

ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

282    292   296

254    271   272

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

(Οι μαθητές της Β’ τάξης Ιωάννα-Παρασκευή Παπαλευθέρη, Μαρκέλα Νταούλια, Γκλέντια Ράμπια, Σωτηρία Σάλα και Ελευθερία Ράμμου από τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήραν συνέντευξη από τους προέδρους των τμημάτων).

Πως σου φάνηκε αυτή η δραστηριότητα;

Πρόεδρος 15μελους: Σίγουρα είναι χρήσιμη για τα παχύσαρκα παιδιά. Όλοι πρέπει να τρώμε ένα υγιεινό πρωϊνό γιατί είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Τάξη Γ4: Αυτή η δραστηριότητα μου φάνηκε πολύ καλή γιατί μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά. Μάθαμε για την παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας και γιατί υπάρχει. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως πολλά παιδιά έχουν προβλήματα παχυσαρκίας και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Τάξη Β2: Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μας έδειξε πως μπορούμε να τρεφόμαστε υγιεινά και είναι ένα μάθημα ουσίας για τα παιδιά. Αυτό είναι πολύ συμαντικό στη σημερινή εποχή.

Θα ήθελες να γίνεται πιο συχνά;

Τάξη Α4: Ναι, πιστεύω ότι όλα τα παιδιά το θέλουν γιατί είναι μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.

Τάξη Α1: Ναι γιατί περάσαμε τέλεια.

Τηρείς πάντα την υγιεινή διατροφή;

Τάξη Γ1: Όχι δεν την τηρώ πάντα.

Τάξη Γ5: Συνήθως.

Τρως πάντα πρωινό πριν έρθεις στο σχολείο; Αν ναι τρως βιαστικά όρθιος ή κάθεσαι στο τραπέζι;

Τάξη Α3: Συνήθως τρώω γιατί αυτό βοηθά στην απόδοσή μου. Συνήθως τρώω καθιστή στο τραπέζι ώστε να μπορώ να τρώω το πρωινό οργανωμένα.

Πρόεδρος 15μελούς: Όχι, πίνω μόνο γάλα γιατί δεν προλαβαίνω και αυτό βιαστικά και όρθιος.

Τάξη Γ3: Όχι γιατί δεν προλαβαίνω.

Τάξη Γ2: Ναι γιατί το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Με ποιούς τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παχυσαρκίας;

Τάξη Β3: Με την άθληση και τη σωστή διατροφή.

Τάξη Α2: Κάνοντας διάφορες εκηλώσεις ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η υγιεινή διατροφή για τη ζωή μας.

Τάξη Β1: Να μην τρώμε ανθυγιεινά φαγητά και γλυκά.

Τάξη Β4: Τηρώντας τη σωστή υγιεινή διατροφή και με τη γυμναστική.

Σύνταξη: Ιωάννα – Παρασκευή Παπαλευθέρη.

274    298

299    290

289     281