ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ 2016-17

Από το ??MEMORIES?? στο ??ευεξία??

2

Ένας  κύκλος  έκλεισε,  ένας  νέος  κύκλος  αρχίζει?

    Το σαπούνι ??MEMORIES?? ήταν προϊόν ενός σπουδαίου προγράμματος αγωγής υγείας, που πραγματοποιήθηκε  σε δύο διαδοχικές σχολικές χρονιές. Ένα προϊόν το οποίο πωλήθηκε (με εμπορική επιτυχία) και χρησιμοποιήθηκε με άριστα αποτελέσματα (απορρυπαντικά και καλλυντικά). Επίσης δωρίθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, σε άπορους συμπολίτες μας (μέσω  των συσσιτίων της ενορίας Αγίας Παρασκευής). Ακόμα δωρίθηκε στην Δημαρχία της πόλης μας, στο ΙΓΜΕ (κατά την επίσκεψή μας) και στο Γυμνάσιο του Braunschweig.

     Το ??MEMORIES?? έδωσε την ευκαιρία για την συνεργασία καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων( χημείας ? καλλιτεχνικά), την κατανόηση από τους μαθητές των εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνών, την χαρά της δημιουργίας σε καθηγητές και μαθητές και άλλα θετικά.

Ο υπογράφων αυτό το άρθρο ευχαριστεί:

 Όλους τους μαθητές που συμμετείχαν

 Τον συνάδελφο  καθηγητή Κο Μιχάλη  Κοντούδη (καθηγητή καλλιτεχνικών) γι αυτή την  δίχρονη σπουδαία συνεργασία.

την  διευθύντρια Κα  Ελένη Θεοδωρίδου για την στήριξη που δίνει για την υλοποίηση όλων αυτών

Θα ήταν αχαριστία από μέρους μου, αν παρέλειπα να ευχαριστήσω την τέως διευθύντρια Κα Ε. Θωμαΐδου. Με την στάση της μας έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί   το θαμμένο μας ταλέντο και να γίνουν όλα αυτά τα ωραία αυτού του προγράμματος

      Για τον νέο κύκλο που ανοίγει, το σαπούνι ??Ευεξία??, πρέπει να πούμε ότι είναι ένα σαπούνι 90% ελαιόλαδο και 10% καρυδέλαιο  σαπουνοποιημένο με NAOH(ψυχρή μέθοδος)  με διαφορετική συσκευασία  και αρώματα- χρώματα

Α)Λεβάντα ? σιέλ

Β)Γιασεμί ? σιέλ

Γ)Λεμόνι ? κίτρινο

    Μετά τρείς μήνες γίνεται έλεγχος pH. Επίσης γίνεται ατομική χρήση από τον υπογράφοντα χημικό ?καθηγητή του σχολείου μας.

    Κλείνοντας δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν για την καλή πορεία του ??Ευεξία??.

(ακολουθούν φωτογραφίες από την παραγωγή της ??ευεξία?? κατά το σχολικό έτος 2016-2017)

11 1 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο Καθηγητής

Κυριακούλης Θεμιστοκλής