ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Μετά το φθινοπωρινό φύτεμα (του 2015), ήρθε η ώρα για το ανοιξιάτικο φύτεμα (2016) στον κήπο μας.

Προμηθευτήκαμε τα νέα φυτά από την τοπική αγορά.

Πήραμε από την αποθήκη το σκαλιστήρι, την τσάπα και την τσουγκράνα και με πολύ κέφι καθηγητές και μαθητές ριχτήκαμε στην δουλειά.

Ξεχορταριάσαμε, σκάψαμε, ανοίξαμε λακκούβες και φυτέψαμε τα νέα μας φυτά.

DSCN0369

Βασιλικός (Ocimum Basilicum), Δυόσμος  (Mentha Spicata), Ρίγανη  (Origanum Vulgare), Λουίζα  (Alousia Citriodora), Δενδρολίβανο  (Rosmatinus Officinalis), Λεβάντα  (Levantula Angustifolia), Μαντζουράνα (Origanum Majorana), Δίκταμο  (Origanum Pictamnus), Αρμπαρόριζα (Pelargonium Craveolens), Κόλιανδρος (Coriandvu Sativum). DSCN0373

DSCN0375

Αυτά που φυτεύτηκαν, μαζί με τα φυτεμένα το φθινόπωρο (2015) Θρούμπι (Satureja Thymbra) , Θυμάρι (Thymus Caprtatus), Φασκόμηλο (Salvia), Κρόκος (Crocus Sativus), Μέντα (Mentha), Ζαμπάκι (Narcissus), Λαδονιά (Cistus Cretisus L), αποτελούν τα αρωματικά φυτά του κήπου μας.

Πρέπει να προσθέσουμε και την Δάφνη που προϋπήρχε, για να μας θυμίζει την προ δεκαετίας προσπάθειά μας να φτιάξουμε κήπο.

Μετά το φύτεμα τοποθετήσαμε πινακίδες στο κάθε φυτό, που αναγράφεται το ελληνικό όνομα του φυτού καθώς και το επίσημο λατινικό.

DSCN0370

Τέλος φτιάξαμε ημιαυτόματο πότισμα (λάστιχα – μπεκ). Αυτό ήταν απαραίτητο γιατί το κλασικό πότισμα με τους κουβάδες είναι χρονοβόρο.

Με όλα τα παρακάτω ολοκληρώθηκε το φετινό μας πλάνο για την δημιουργία του κήπου μας.

DSCN0372

Παράλληλα κάναμε ενέργειες ώστε να προμηθευτούμε εργαστηριακή συσκευή υδροατμοαπόσταξης την ερχόμενη σχολική χρονιά. Αν αυτό συμβεί θα μπορέσουμε να πάρουμε αιθέρια έλαια από τα φυτά του κήπου μας. Αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε και άλλες εργασίες.

Όλα αυτά έγιναν στην θέση ενός πρώην σκουπιδότοπου.

Oι καθηγητές

Κυριακούλης Θεμιστοκλής

Μουρτζούκου Μαρίνα