ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στο πλαίσιο του μαθήματος (βιωματικές δράσεις) στο θέμα «Διατροφή» οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 και Α2 επισκέφθηκαν το αρτοποιείο του κυρίου Παναγιώτη Βαρελά τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.

100_3404

Τα παιδιά παρακολούθησαν την παρασκευή κουλουριών Θεσσαλονίκης και γλυκισμάτων.100_3398

Ο υπεύθυνος του αρτοποιείου μας ξενάγησε στο εργαστήριο του που βρίσκονται: 1) ο ζυμωτήρας για την παρασκευή ψωμιού, 2) οι αναδευτήρες (μίξερ) για διάφορα γλυκίσματα π.χ. κέϊκ, τσουρέκια κ.λ.π 100_3397 3) το ειδικό μηχάνημα για άνοιγμα φύλλων ζύμης ιδανικό για πίτες, 4) ο ειδικός χώρος (ψυγείο) όπου κρατάει τη ζύμη σε μια ιδανική θερμοκρασία πριν τοποθετηθούν τα ψωμιά στον φούρνο, 5) ο φούρνος όπου ψήνει το ψωμί στου 200° C 100_3388

Η ξενάγηση κράτησε 30 λεπτά. Στο τέλος της ξενάγησης ο υπεύθυνος μας κέρασε διάφορα εδέσματα από το αρτοποιείο του.100_3384

Όλοι μείναμε ενθουσιασμένοι απ” αυτή τη γλυκιά εξόρμηση απ” τα μαθητικά θρανία

Η καθηγήτρια

Μαργέτη Ευαγγελία.