Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΝΘΙΣΕΙ

ΚΗΠΟΣ 012

Το σχολείο μας, τα τελευταία χρόνια, μετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ξεκίνησε μαζί με την περιβαλλοντική του ομάδα να ασχολείται με την καλλιέργεια φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών και βοτάνων (λεβάντα, φασκόμηλο, βασιλικό, μέντα, κ.λ.π).

ΚΗΠΟΣ 034

Οι μαθητές της Β” τάξης, που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτό, με τη χορηγία του κ. Φυλακτού και τη βοήθεια της διευθύντριάς μας και των καθηγητών μας, κ. Κυριακούλη Θεμιστοκλή και κ. Μουρτζούκου Μαρίνας, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις πρώτες διαδικασίες για το φύτεμα των φυτών μας.ΚΗΠΟΣ 014Αρχικά καθαρίσαμε τον χώρο από τα απορρίμματα που είχαν συσσωρευθεί στην επιφάνεια του εδάφους και κάτω από αυτήν.

ΚΗΠΟΣ 016ΚΗΠΟΣ 019Στη συνέχεια διαμορφώσαμε τον χώρο κατάλληλα ώστε να φιλοξενηθούν τα νέα φυτά και σε συνεργασία με τον χορηγό μας συγκεντρώσαμε τα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή μας και τα φυτέψαμε.

ΚΗΠΟΣ 044

ΚΗΠΟΣ 042

Παράλληλα φωτογραφίζαμε σε διάφορα στάδια τη διαδικασία αυτή.

ΚΗΠΟΣ 038

Στόχος μας:

- να μάθουμε τα φυτά που ευδοκιμούν στον τόπο μας,

- να καταλάβουμε ότι ένας χώρος παραμελημένος μπορεί, αν υπάρχει θέληση , να μετατραπεί σε χώρο μάθησης και δημιουργίας,

- να εκτιμήσουμε τη χειρωνακτική εργασία και να τη συνδέσουμε με τη θεωρητική γνώση,

- να αναγνωρίσουμε την αξία της δουλειάς και της συνεργασίας στο σχολείο.

ΚΗΠΟΣ 035

Ευελπιστούμε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μας σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ευωδιά των φυτών μας. τα οποία παρατηρούμε να αναπτύσσονται προσδοκώντας αυτή τη στιγμή.

Οι μαθήτριες:

Βαρελά Μαρία

Δομπρογιάννη Σωτηρία

Παπαθανασίου Γεωργία-Παρασκευή

Οι υπεύθυνοι καθηγητές:

Κυριακούλης Θεμιστοκλής

Μουρτζούκου Μαρίνα