Αρχείο κατηγορίας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

kratiko2_7

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για το σχολικό έτος 2017-2018.

ΑΓΓΛΙΚΑ

Σταμπόλα Γεωργία-Ειρήνη (Επίπεδο Β2)

ΓΑΛΛΙΚΑ

Βαλτά Μαρία (Επίπεδο Α1)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Κομάλ Κομάλ (Επίπεδο Α1)

Σιδέρη Ιωάννα (Επίπεδο Α1)

images

ΓΛΥΠΤΙΚΗ … στο θρανίο!!!

«Ανθρώπινη φιγούρα»

Σε τρία στάδια, τα οποία κάλυψαν τρεις διδακτικές ώρες, ολοκλήρωσαν οι μαθητές τα γλυπτά τους.

Στο πρώτο στάδιο διαμόρφωσαν τον σκελετό και καθόρισαν την κίνηση της φιγούρας της.

DSCN0801

Την επόμενη εβδομάδα (δεύτερο στάδιο) έπλασαν με πηλό και ολοκλήρωσαν το γλυπτό τους. Αποθηκεύσαμε τα γλυπτά, στο χώρο του σχολείου, για να στεγνώσουν.DSCN0805

Τέλος (την τρίτη διδακτική ώρα) κάλυψαν τις ατέλειες που προέκυψαν καθώς στέγνωσε ο πηλός και κάλυψαν το γλυπτό με κόλλα για να ενισχύσουν την αντοχή του.

DSCN0857

Τα έργα τοποθετήθηκαν σε ξύλινη βάση, σε παράταξη, και αποτελούν μέρος της διακόσμησης του σχολείου μας.

Μιχάλης Κοντούδης (εικαστικός)

« 1 της 2 »

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 2016-17 Α” ΜΕΡΟΣ

ΤΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

«ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ»

Η πρώτη επαφή των μαθητών με το χρώμα και τα υλικά τους.

Χρωματικές αναμίξεις, διαφορετικά είδη γραφής και πειραματισμοί σε ένα ελεύθερο θέμα.

«ΠΟΛΗ»

Άσκηση σύνθεσης και ανάπτυξης ενός θέματος με εικαστικά μέσα.

ΤΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Σχέδιο – Τονική κλίμακα (αραιωμένη τέμπερα).

Η χρήση διαφορετικών τόνων δημιουργεί την εντύπωση του βάθους.

«ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ»

Γραμμικό σχέδιο.

Διακοσμητικό σε εξάγωνο εγγεγραμμένο σε κύκλο.

Μιχάλης Κοντούδης (εικαστικός)

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Scan_Pic0001

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 βράβευσε το σχολείο μας για το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής  που πραγματοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 οι μαθητές της Τρίτης τάξης με υπεύθυνη την καθηγήτρια κυρία Πιπέρου Γεωργία γύρω από το προσφυγικό ζήτημα.

FullSizeRender (1) FullSizeRender IMG_2977

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

«ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ»

Τα έργα με θέμα “Πανσέληνος» έγιναν από τους μαθητές της Τρίτης τάξης στα πλαίσια της ενότητας μαθημάτων σχετικά με τη Σύνθεση και μετά την ανάλυση της ομώνυμης σειράς έργων του Γιάννη Μόραλη.

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Τα έργα διαμόρφωσης εσωτερικού χώρου δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Δευτέρας τάξης στα πλαίσια μαθημάτων σχετικά με το ρόλο των σχημάτων και των χρωμάτων στο χώρο.

 

Μιχάλης Κοντούδης (εικαστικός)

Michalis Kontoudis

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ

«Ιστιοπλοΐα»

Τα έργα με θέμα «Ιστιοπλοΐα» δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Α? τάξης στα πλαίσια της ενότητας μαθημάτων σχετικά με τη Σύνθεση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑΞΗ

«Το όρος Sainte-Victoire»

Τα έργα  με θέμα «Παραλλαγή στο έργο “Το όρος Sainte-Victoire” του Πωλ Σεζάν» δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Β? τάξης στα πλαίσια της ενότητας μαθημάτων σχετικά με το Χρώμα.

 ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ

«Κίνηση»

Τα έργα με θέμα “Κίνηση” δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Γ? τάξης στα πλαίσια της ενότητας μαθημάτων «Κίνηση-Ένταση-Δυναμική».

Ο καθηγητής Μιχάλης Κοντούδης

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

 

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 οι υποψήφιοι στις εξετάσεις για Κ.Π.Γ στα Γαλλικά ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά και όλοι τους σημείωσαν επιτυχία.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, βασιζόμενη βεβαίως και στις γνώσεις που είχαν αποκτήσει οι μαθητές και στα τρία έτη του γυμνασίου.

 

 

 

 

 

 

 

Τους τελευταίους δύο μήνες πριν τις εξετάσεις η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε. Οι υποψήφιοι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν επιπλέον εργασία στο σπίτι, και οι διδάσκοντες καθηγητές, κύριος Γκιουζέλης Κωνσταντίνος και κυρία Κωνστάντιου Δήμητρα, προσέφεραν εθελοντικά επιπλέον ώρες διδασκαλίας, καθώς και διδακτικό υλικό.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλη η προετοιμασία έγινε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων για διδασκαλία ή βιβλία.

Οι επιτυγχόντες στις εξετάσεις είναι:

1. Αλεξανδράκη Μαρία-Ιωάννα.  Επίπεδο    Α1

2. Γιάννη Ιωάννα.  Επίπεδο Α2.

3. Δήμογλη Ραφαηλία.   Επίπεδο Α2.

4. Δουμένη Μαρία.   Επίπεδο Α2.

5. Κικίδης Δημήτριος.   Επίπεδο Α1.

6. Κοντομηνά Αικατερίνα.   Επίπεδο Α2.

7. Νάνου Ελένη.   Επίπεδο Α2.

8. Κουστέρη Στέλλα.   Επίπεδο Α1.

9. Κουφή Ελένη.   Επίπεδο Α2.

10. Λαγού Καλλιόπη.   Επίπεδο Α2.

11. Μανέτα Ασημίνα.   Επίπεδο Α2.

12. Μαυρονάσιος Δημήτριος.   Επίπεδο Α2.

13. Σαραμαντίνου Χριστίνα.   Επίπεδο Α1.

14. Τσολάκου Ειρήνη.   Επίπεδο Α2.

15. Χαλόφτη Σταυρούλα.   Επίπεδο Α1.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (2014-15)

ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015

Τα παρακάτω έργα πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α? και Β? τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, εφαρμόζοντας την ατομική και την ομαδική μέθοδο εργασίας.

Ο καθηγητής Κλαδάς Παναγιώτης.

« 1 της 2 »

 

ΧΡΩΜΑ (Α΄ ΤΑΞΗ)

Τα έργα δημιούργησαν οι μαθητές της πρώτης τάξης στο πλαίσιο της ενότητας μαθημάτων για το χρώμα.

Οι μαθητές επέλεξαν ένα θέμα που αφορά στα στοιχεία της φύσης, τις εποχές του χρόνου, τα φυσικά φαινόμενα.

Αναζητούν τη χρωματική αρμονία, τα σχήματα και το είδος γραφής (ματιέρα) που εκφράζει το θέμα τους και δημιουργούν την εικόνα του.

Χρησιμοποιούν τα χρώματα και τα σχήματα στην καθαρή τους αφηρημένη μορφή, αποφεύγοντας τη χρήση περιγραφικών στοιχείων.

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICK BOXING

O μαθητής της Τρίτης Γυμνασίου Πιππής Πέτρος πήρε την πρώτη θέση στους αγώνες Kick Boxing στο 12ο ACT ( Athens Challenge Tournament).

ΠΕΤΡΟΣ 3

Το Athens Challenge είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Kick Boxing που διεξάγεται στην Ελλάδα και η 5η μεγαλύτερη διοργάνωση σε όλη την Ευρώπη, βάση της επίσημης βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της WAKO. Τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kick Boxing «WAKO» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Kick Boxing «ΠΟΚ». Το 12ο Athens Challenge διεξήχθει στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2015, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do  στο Φάληρο με αγώνες στα στυλ του Kick Boxing (Point Fighting, Light Contact, Kick Light, Low Kick και  Forms) και τεχνικές αυτοάμυνας.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 1426, με αθλητές από  την Αγγλία, Νορβηγία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σκωτία, Κύπρο, Ελβετία, Ολλανδία και ελληνικές συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τα Ιωάννινα έως τη Ρόδο και από το Κιλκίς έως την Κρήτη.

ΠΕΤΡΟΣ 1

 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ…

Ξεκίνησα τον αθλητισμό στα έξι μου χρόνια, αλλά στο ring του Kick Boxing μπήκα πριν τέσσερα χρόνια, στο γυμναστικό σύλλογο του Γιάννη Μπλούμη, ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing και έχει διακριθεί με πέντε νταν.

Οι προπονήσεις μου είναι καθημερινές και διαρκούν δύο ώρες, εκτός από την περίοδο των αγώνων που διαρκούν περισσότερο. Βέβαια ο προπονητής μου προσθέτει και αρκετά χιλιόμετρα τρεξίματος πρίν από κάθε αγώνα. Είναι ένα άθλημα απαιτήσεων στο οποίο προσπαθώ να ανταποκριθώ, εφόσον και ως μαθητής της Γ” γυμνασίου θα ήθελα να είμαι συνεπής και στις υποχρεώσεις μου. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα δυνατό, όμως με το σωστό πρόγραμμα που με βοηθούν οι γονείς μου να τηρήσω πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρω.

Το κύπελο αυτό είναι οι κόποι τριών χρόνων. Πριν από αυτό είχα καταφέρει να διακριθώ το 2013 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στην πρώτη θέση και το 2014 στη δεύτερη θέση (δεν υπήρξε διάκριση για την πρώτη θέση).

Ευχαριστώ με όλη τη ψυχή μου τον  προπονητή μου Γιάννη Μπλούμη και τους γονείς μου. Τέλος θα ήθελα να πω, πως ίσως το Kick Boxing να είναι μια διέξοδος που  θα μπορούσαν πολλά παιδιά να καταφύγουν και να ξεφύγουν από το αδιέξοδο άλλων «σκοτεινών» οδών.

Σας ευχαριστώ πολύ

Πιππής Πέτρος