Αρχείο κατηγορίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Τη περίοδο 2018 -2019 αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά τον χώρο του σχολείου μας και συγκεκριμένα τις αίθουσες διδασκαλίας.

Αγοράσαμε αφίσες έργων τέχνης διαφορετικών εποχών και καλλιτεχνών από την Εθνική Πινακοθήκη.

Η αγορά των αφισών έγινε με τη χορηγία της κυρίας Κατερίνας Λουκά Σταμπόλα (Εκπαίδευση – Χειρισμός Η/Υ).

5

Χρησιμοποιήσαμε τις παλιές κορνίζες που είχαμε στο σχολείο, αποκαθιστώντας τις φθορές και το τζάμι όπου χρειάζονταν  και προσαρμόσαμε με πασπαρτού τις νέες αφίσες.

3

Στον χώρο δίπλα στον πίνακα διαμορφώσαμε επιφάνεια με φελιζόλ όπου οι μαθητές μπορούν να τοποθετούν εργασίες τους και τα έγγραφα για την ενημέρωσή τους.

4

Δημιουργήσαμε ειδικές κατασκευές με τις οποίες αναδείξαμε τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών μας. Συγκεκριμένα τα γλυπτά ανάγλυφα, έργα των μαθητών της Α” τάξης και τις ομαδικές κατασκευές – συνθέσεις με θέμα «Καράβια» των μαθητών της Β” τάξης.

DSCN1951-510x359

Οι δράσεις αυτές ήρθαν να συμπληρώσουν προγενέστερες προσπάθειες όπως η νέα βιβλιοθήκη και τα εικαστικά έργα που ενσωματώσαμε σ” αυτήν.

DSCN1365-510x383

Η σύνθεση με τα λουλούδια από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

DSCN2066

Η ζωγραφική ομαδική σύνθεση με θέμα «Νούφαρα» με αφορμή το έργο του Κλοντ Μονέ με μαθητές της Α” τάξης την σχολική χρονιά 2017-2018.

6

Η σύνθεση με τα γλυπτά – φιγούρες και τα αφηρημένα ανάγλυφα.

DSCN0356-510x344

Την επιμέλεια της δράσης ανέλαβε ο καθηγητής Εικαστικών Μιχάλης Κοντούδης.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα αναβαθμισμένο αισθητικά σχολικό χώρο πιστεύοντας πως θα έχει πολλαπλά θετική επίδραση στους μαθητές μας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 2018

DSCN1666 1

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήσαμε στον χώρο του σχολείου μας χριστουγεννιάτικο παζάρι.

DSCN1672 DSCN1677 DSCN1679 DSCN1681

Κάθε τμήμα οργάνωσε τον πάγκο του με αντικείμενα, διακοσμητικά και δημιουργίες των μαθητών μας.

DSCN1668

Επίσης διατέθηκε η νέα σοδειά του σαπουνιού «Ευεξία» που παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο σχολείο μας.

DSCN1665

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

DSCN1662

Τα παιδιά του σχολείου μας πάντα ευαισθητοποιημένα και δοτικά συγκεντρώνουν τρόφιμα τα οποία θα προσφέρουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης μας.

DSCN1664

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες των μαθητών μας που στηρίζουν και καλλιεργούν τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

DSCN1663

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για βελτίωση και υποστήριξη τόσο της  κτιριακής όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής που λειτουργούν βοηθητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς  και στην υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

1) Τον Δήμο Μεγαρέων και ιδιαίτερα την κυρία Ρήγα Ελένη, Αντιδήμαρχο Παιδείας, για την συνεχή της υποστήριξη.

2) Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμπαράστασή του σε όσα κάνουμε.

3) Τον κύριο Παπαελευθερίου Δημήτριο του Στυλιανού, για τη δωρεά κατασκευής μιας ντουλάπας και την επισκευή του βιντεοπροβολέα στο Χημείο του σχολείου.

DSCN1287-510x383

4) Τον κύριο Πατέλη Τάσο και την εταιρεία «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» για τη δωρεάν κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

DSCN1365

5) Τον κύριο Φάνη Αναστάσιο για τη δωρεά δύο φορητών υπολογιστών και ενός βιντεοπροβολέα.

6) Τον κύριο Μαρτίνο Αθανάσιο της Αιγέας ΑΜΚΕ για τη δωρεά 2.500 ευρώ για την πραγματοποίηση  εκπαιδευτικής και πολιτιστικής εκδρομής μαθητών της Γ” τάξης στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια.

Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί χωρίς τη συνδρομή του δεν θα είχαν επιτευχθεί πολλοί από τους στόχους του σχολείου μας.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Στο σχολείο μας οι αξίες της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς καλλιεργούνται και εκφράζονται έμπρακτα με αγάπη.

DSCN1186

Έτσι μαζεύουμε τρόφιμα με σκοπό να τα προσφέρουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο.DSCN1181 DSCN1182

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους για την άμεση ανταπόκριση.DSCN1184 DSCN1185

Δίνει τόση ζεστασιά η εικόνα των μαθητών μας, να συνεισφέρει ο καθένας προσφέροντάς το αυτό που μπορεί με χαρά στον συνάνθρωπό του, όχι μόνο τρόφιμα αλλά επίσης νοιάξιμο και αγάπη.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΤΙΣ ΛΥΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Με συλλογική προσπάθεια ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση των δύο λυόμενων τάξεων του σχολείου μας.

DSCN1157

Με τη βοήθεια του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωπο την κυρία Λουκά Κατερίνα ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο που ήταν το βάψιμο των αιθουσών.

DSCN1150 DSCN1151

Στη συνέχεια η κυρία Μπρίνια και η κυρία Παπανικόλα αυθόρμητα προθυμοποιήθηκαν να ομορφύνουν τις αίθουσες αυτές παρεμβαίνοντας αισθητικά στον χώρο.

DSCN1152 DSCN1153

Η αισθητική του χώρου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα έμπνευσης, με ουσιαστικό τρόπο,  στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται στο σχολείο μας, αλλά καθιστά και πιο ευχάριστη την μαθησιακή διαδικασία.

DSCN1155 DSCN1156

Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

DSCN1154

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ

ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1.

??Ευεξία??

   Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, η ομάδα ??σαπωνοποιών?? του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος, καθηγητή Χημείας Θεμιστοκλή Κυριακούλη, επισκέφτηκε το Δημαρχείo της πόλης μας.

    Στο Δημαρχείο μας δέχθηκε ο Δήμαρχος Κος Γρηγόρης Σταμούλης, η αντιδήμαρχος Ελένη  Ρήγα,  καθώς και υπάλληλοι  της Δημαρχίας.

3.

    Παραδώσαμε 200 σαπούνια ??Ευεξία?? που φτιάξαμε φέτος στο σχολείο μας με σκοπό να δοθούν δωρεάν σε άπορους συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

2.

    Στην σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον Κο Δήμαρχο, ο Κος Θ. Κυριακούλης τόνισε ότι τέτοιες δραστηριότητες αναβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο και ο Δήμαρχος Κος Γρηγόρης Σταμούλης  μας επαίνεσε γι αυτό.5. 4.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε την ανακοίνωση του γραφείου  του Δημάρχου κυρίου Γρηγόρη Σταμούλη, σε όλο τον τοπικό τύπο,  γι αυτήν την επίσκεψη.

Παραθέτουμε αυτήν την ανακοίνωση(όπως έχει) και ευχαριστούμε τον κύριο Δήμαρχο για την ηθική ικανοποίηση που μας έδωσε.

«Για άλλη μία φορά φέτος όπως και πέρυσι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων με την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Θεμιστοκλή Κυριακούλη μας εξέπληξαν θετικά και μας συγκίνησαν με την όμορφη παρουσία τους εδώ και την ευγενική τους προσφορά και χειρονομία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, που έκαναν τον κόπο να φτιάξουν τα σαπούνια αλλά και να τα προσφέρουν  για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συγχαρητήρια φυσικά στον καθ” όλα άξιο Μεγαρίτη καθηγητή κ. Θεμιστοκλή Κυριακούλη και στην Διευθύντρια του σχολείου την κυρία Θεοδωρίδου Ελένη γι το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν μέσα από τα προγράμματα της διδασκαλίας αλλά και στις άλλες σχολικές δραστηριότητες με την ευχή να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους που φυσικά ταυτίζονται με τις προσπάθειες κι ενέργειες των γονέων τους και της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα σχολείο παραγωγικό. που προετοιμάζει όχι μόνο καλούς επιστήμονες, αλλά και καλούς ανθρώπους»

5. 6. 7. 9. 10.

   Οι μαθητές της Γ Γυμνάσιου:

Βαλτά Καλλιόπη του Χρήστου

Νότα Αιμιλία

 Παπαδοπούλου Ευαγγέλια

Παπαελευθερίου Χρυσούλα

Παπαηλίας Βασίλης

Πάνου Ουρανία

Σίνγκ Τζακτζίτ

Χατζή Παρασκευή Βαλσάμω

11.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος

Θεμιστοκλής Κυριακούλης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 2016

BAZAAR 064 BAZAAR 066

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές οργανώθηκαν ανά τμήματα, προσέφεραν και δημιούργησαν διακοσμητικά αντικείμενα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κοσμήματα κ.α.

BAZAAR 051 BAZAAR 052 BAZAAR 053 BAZAAR 054 BAZAAR 055 BAZAAR 056

Κάθε τμήμα διαμόρφωσε τον πάγκο με τα αντικείμενα που συνέλεξαν. Έκαναν κοστολόγηση και προχώρησαν στην πώληση. Οι μαθητές οργανώθηκαν κατά ομάδες ώστε ο μεγαλύτερος αριθμός των μαθητών να συμμετάσχει στη διαδικασία.

BAZAAR 057 BAZAAR 058 BAZAAR 059 BAZAAR 060

Το παζάρι ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά δύο βιντεοπροβολέων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς το σχολείο μας ξεκίνησε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης ευπαθών ομάδων. Συγκεντρώνουμε συστηματικά τρόφιμα.

εθελοντισμός 004

Σε πρώτη φάση τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν τα προσφέραμε στον ιερό ναό  της Αγίας Παρασκευής για ενίσχυση του έργου της.

εθελοντισμός 001

Σε δεύτερη φάση η προσφορά μας αφορούσε συγκεκριμένες οικογένειες που είχαν ανάγκη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση.

εθελοντισμός 005

Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά θέματα, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθησή τους ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν προβλήματα και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 2015

διαφορα 059

Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε στο χώρο του σχολείου μας το χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Η προετοιμασία ξεκίνησε εβδομάδες πριν μιας και φέτος αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε προσωπικές δημιουργίες των μαθητών μας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

« 1 της 2 »

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η Διευθύντρια κυρία Θεοδωρίδου Ελένη και ομάδα εθελοντών μαθητών συναντήθηκαν στο χώρο του σχολείου για το στήσιμο της εκδήλωσης.  Η ατμόσφαιρα ζεστή και γιορτινή, η παρέα με κέφι και χαρά δούλεψε όλη την ημέρα και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

bazaar 070

bazaar 074

bazaar 076

bazaar 074

bazaar 076

bazaar 078

Η εταιρία φουσκωτών παιχνιδιών AIRGAME του κυρίου Γρηγοριάδη Αγάπιου μας προσέφερε δωρεάν παιχνίδια τα οποία στήθηκαν και λειτούργησαν με την επίβλεψη του κυρίου Γεωργιάδη Ιωάννη.

bazaar 112

bazaar 114

Παράλληλα το σαπούνι «MEMORIES» που παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο σχολείο μας, παρουσίασε τα νέα προϊόντα.bazaar 115

Ήταν ο καλύτερος και ο πιο διασκεδαστικός επίλογος για το 2015.

Γεμάτοι κέφι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε…