Αρχείο κατηγορίας ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

DSCN2125

Σεμινάριο με θέμα τη «ψυχική ανθεκτικότητα» για τους καθηγητές του γυμνασίου μας, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020.

DSCN2126

Την παρουσίαση έκανε ψυχολόγος, συνεργαζόμενη με «Το χαμόγελο του παιδιού¨  και ακολουθήσαμε, λόγω των συνθηκών, την σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

DSCN2127

Ψυχολόγος, συνεργαζόμενη με «Το χαμόγελο του παιδιού¨  έκανε την παρουσίαση, πρότεινε ασκήσεις και απάντησε στις απορίες των καθηγητών.

DSCN2128

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

DSCN1778

Την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, από το «Χαμόγελο του παιδιού» σεμινάριο με θέμα » Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός».

DSCN1779

DSCN1781

Το σεμινάριο παρακολούθησαν, σε συνεχόμενο δίωρο, οι μαθητές της πρώτης τάξης και ακολούθησαν οι μαθητές της δευτέρας τάξης.

DSCN1780

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στον χώρο του σχολείου  πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τους καθηγητές.DSCN1753

Το σεμινάριο έγινε από τον κύριο Θεόδωρο Σπανόπουλο, εθελοντή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και της Kids Save Lifes, για τις πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση απινιδωτή.

DSCN1755 DSCN1757 DSCN1758 DSCN1760 DSCN1762 DSCN1763 DSCN1764

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

DSCN1350

Την Τρίτη 19  Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για γονείς με θέμα την εφηβεία  και εισηγητή τον κύριο Καρακιόση Κωνσταντίνο, υπεύθυνο του Σ.Σ.Ν.  Δυτικής Αττικής.

DSCN1351

Η ανταπόκριση των γονέων ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε πολύ για τις γέφυρες επικοινωνίας που χτίζουμε ανάμεσα στο σχολείο και τους γονείς.

…Εδώ η γνώση δεν περιορίζεται στην ύλη των βιβλίων!!!

img_9_8

Το σχολείο μας πάντα μια ζεστή αγκαλιά για όλους μας τους μαθητές νοιάζεται για τη υγιή ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Έτσι και φέτος σε στενή συνεργασία με φορείς φρόντισε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών με εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους εφήβους μαθητές. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η απόκτηση έγκυρων γνώσεων , οι οποίες θα συντελέσουν στην διαμόρφωση υγιών στάσεων και συμπεριφορών απέναντι σε κρίσιμες για την ηλικία του αναζητήσεις και σημαντικών προβληματισμών, με την ευχή μας και την προσδοκία απ” όλους εμάς να τους βοηθήσει στον προσανατολισμό τους στη ζωή.

152989205

Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επιμορφώσεις:

- «Οι εξαρτήσεις» από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

- «Εθελοντική αιμοδοσία» από ιατρικούς επισκέπτες του Θριάσιου Νοσοκομείου.

- «Υγεία και ασφάλεια» από τον ίδιο φορέα.

- «Πρώτες βοήθειες» από τον ίδιο φορέα.

- «Διατροφή» από τον ίδιο φορέα.

- «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» από τον ίδιο φορέα.

-Παρέμβαση από το Ίδρυμα Λαζαρίδη.

- Εργαστήρια οδικής ασφάλειας με θέμα «Η σωστή μετάβαση από το ποδήλατο σε μηχανοκίνητο όχημα» από την εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος».

- Έλεγχος μυοσκελετικού συστήματος  από το ιατρικό προσωπικό της Β” Υγειονομικής περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.  (Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου)

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 002

Συνεχίζεται η επιμόρφωση των καθηγητών του σχολείου μας, σε εκπαιδευτικά θέματα που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 001

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ο σχολικός σύμβουλος κύριος Παυλικάκης Γεώργιος ο οποίος έχει την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας, ανέλαβε και υλοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Διαχείριση σχολικής τάξης».

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 006 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 003 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 005

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 004

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

εθελοντισμός και άλλα 022

Επιμόρφωση σε θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τροχαίων ατυχημάτων και ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας για την πρώτη τάξη, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016,  από τον Διοικητή Τροχαίας Μεγάρων κύριο Μηλιώτη Αθανάσιο.

εθελοντισμός και άλλα 026

εθελοντισμός και άλλα 023

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό υλοποιεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

εθελοντισμός και άλλα 010

Δωδεκαμελής ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας παρακολουθούν πολυήμερο σεμινάριο πρώτων βοηθειών με σκοπό να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

εθελοντισμός και άλλα 014

Τα μαθήματα είναι διαδραστικά με ενεργό την συμμετοχή των εκπαιδευόμενων.

εθελοντισμός και άλλα 017 εθελοντισμός και άλλα 019 εθελοντισμός και άλλα 021

Με την ολοκλήρωση του κύκλου του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση στην γνώση παροχής πρώτων βοηθειών μετά από γραπτή δοκιμασία.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ 2016

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 1η ετήσια συνάντηση της ημέρας Καραθεοδωρή που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου στο Θέατρο του Δήμου Περιστερίου την Κυριακή 20 Μάρτη 2016.IMG_2233

Οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Πανταζή,  Ασημίνα Πανταζή,  Ειρήνη Πάνου και Κατερίνα Πανάγου του τμήματος Α?4 του σχολείου μας, με την καθοδήγηση του εκπ/κού κ. Κωστούρου Δημήτρη κλ. ΠΕ19, δημιούργησαν και παρουσίασαν την εργασία με τίτλο «Χρονογραμμή στη Μνήμη του», ένα διαδικτυακό χρονοδιάγραμμα διανθισμένο με τα σημαντικότερα – κατά τους μαθητές μας- βιογραφικά στοιχεία του επιφανή επιστήμονα.

IMG_2235

Link δημιουργίας:

http://www.tiki-toki.com/timeline/entry/578325/Konstantin-Caratheodory/

ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Αποτέλεσμα εικόνας για σεμινάρια

Το σχολείο μας στοχεύοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μας, μεριμνώντας για την ενημέρωσή τους  και την ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής, ατομικής και συλλογικής, πραγματοποίησε τον μήνα Φεβρουάριο σειρά ενημερώσεων στο χώρο του σχολείου.

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 έγινε ενημέρωση για την πρόληψη ατυχημάτων στους μαθητές της Α” τάξης, από τον αστυνόμο κ. Γιαννόπουλο Σωτήριο, στα πλαίσια του μαθήματος της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Β” τάξης ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό, από το κέντρο νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 έγινε ενημέρωση από το κέντρο νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους μαθητές της Α” τάξης με θέμα τις πρώτες βοήθειες.

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 επισκέπτριες υγείας από το Θριάσιο νοσοκομείο, πραγματοποίησαν ενημερώσεις στους μαθητές της Α” τάξης με θέματα: α) «ατομική υγιεινή» και β) «οι υπολογιστές στη ζωή μας»