Αρχείο κατηγορίας ΣΧΟΛ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

IMG_20180419_115900Συνεχίστηκε για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά η εκπαιδευτική ανταλλαγή του σχολείου μας με το Wilhem Gymnasium του Braunschweing, Γερμανίας.

IMG_20180422_150616

Η φετινή μας ομάδα, αποτελούμενη από οκτώ μαθητές και δύο συνοδούς, έφτασε στο Βερολίνο στις 18 Απριλίου. Μετά την άφιξη στη Γερμανική πρωτεύουσα οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην πόλη μαζί με τους Γερμανούς μαθητές και καθηγητές οι οποίοι τους περίμεναν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Τις επόμενες μέρες οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική πόλη του Gosslar , την πανεπιστημιακή πόλη του Göttinger ενώ ξεναγήθηκαν βέβαια και στην πόλη του Braunschweing.

IMG_20180423_202022

Τόσο η υποδοχή από πλευράς Wilhem Gymnasium όσο και η φιλοξενία από τις γερμανικές οικογένειες υπήρξε άψογη.

Τα παιδιά επέστρεψαν στην Αθήνα στις 23 Απριλίου γεμάτα νέες εμπειρίες.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

Και φέτος πραγματοποιήθηκε για 18η συνεχή χρονιά ο θεσμός της σχολικής ανταλλαγής με το κλασσικό γυμνάσιο Wilhelm  του Βraunschweig της Γερμανίας.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου η άφιξη της ομάδας καθηγητών και μαθητών. Πάρτι υποδοχής.

Τετάρτη 7 Μαρτίου υποδοχή στο σχολείο.  Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακρόπολης.

αρχείο λήψης

Πέμπτη 8 Μαρτίου ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα.

epidavros-arxaio-theatro-big-250x250

Παρασκευή 9 Μαρτίου ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο.

event_5566

Σάββατο 10 Μαρτίου επίσκεψη στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Στάδιο – Στήλες Ολυμπίου Διός).

Κυριακή 11 Μαρτίου ελεύθερη ημέρα με τις οικογένειες.

Αναχώρησαν την Δευτέρα 12 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ- ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

SCHOΟL  EXCHANGE 2015-2016

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Και φέτος πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά ο θεσμός της σχολικής ανταλλαγής με το κλασσικό γυμνάσιο Wilhelm  του Βraunschweig της Γερμανίας. Η ομάδα των Γερμανών καθηγητών και μαθητών, μας επισκέφτηκε κατά τις 8 με 14 Μάρτη και ανταποδώσαμε την επίσκεψη στις 12 ως 18 Απρίλη.

Επικεφαλής της ομάδας  των Γερμανών μαθητών ήταν η κυρία Sylvia Thiele και η κυρία Τalke Frerichs. Στις 9 Μάρτη η κ. Θεοδωρίδου, διευθύντρια του σχολείου καλοσώρισε  σε μια μικρή τελετή την ομάδα των Γερμανών.  Στη συνέχεια περιηγήθηκε στα αξιοθέατα της πόλης των Μεγάρων όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Κρήνη του Θεαγένη. Το βράδυ γύρω στις 8:00 έγινε το Welcome Party στο σπίτι του Αναστάση Παπαγιάννη.

10 Μάρτη οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το Ναύπλιο και τις Μυκήνες. Ο κύριος Γραμματάς είχε αναλάβει τη ξενάγηση τόσο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όσο και στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Στις 11 Μάρτη επισκεφτήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εκεί ο ξεναγός εξήγησε στους μαθητές τα σχετικά με την Ακρόπολη.

Στις 12 Μαρτίου που ήταν και Σάββατο έγινε η εκδρομή στο μουσείο των Δελφών.Επιπλέον είδαμε και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το παραδοσιακό χωριό την Αράχωβα.Την περιήγηση στο συγκεκριμένο χώρο είχε αναλάβει ο κ. Γκιουζέλης.

Την  Κυριακή  13 Μάρτη περιηγηθήκαμε τον χώρο γύρω από τις στήλες του ΟλυμπίουΔιός και το Παναθηναϊκό στάδιο.

. Δυστυχώς, όμως, ο καιρός μας τα χάλασε. Αν και ήταν Κυριακή της Αποκριάς ,έβρεχε.Έτσι,τα παιδιά επέστρεψαν στα Μέγαρα και συμμετείχαν στις  εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Στις 14 Μάρτη  ήταν Καθαρή Δευτέρα είχαμε ελεύθερη μέρα με την οικογένεια.Τα φιλοξενούμενα παιδιά παρέμεναν στην οικογένεια και

κανόνιζαν αυτά που  και πως θα ψυχαγωγηθούν σε συνεννόηση με τις οικογένειες.Το Goodbye party έγινε το απόγευμα και νωρίς το πρωί οι Γερμανοί φίλοι μας πέταξαν πίσω στην πατρίδα τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η ομάδα του 2ου   γυμνασίου Μεγάρων ταξίδεψε στη Γερμανία στις 12 με 18 Απρίλη.Η ομάδα ήταν μικρή σε σχέση με άλλες  χρονιές.Την αποτελούσαν η Σοφία Μπακαούκα,ο Αναστάσης Παππαγιάννης από το Β3 και η Θάλεια Σεκερτζή και Τζόνι Σιγκ από το Β4. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ.Γεροντής Πέτρος  και ο κ.Ζέρβας Αντώνης.

Η ομάδα προσγειώθηκε στο Βερολίνο και κατευθύνθηκε στο Βraunschweig με τρένο.Εκεί στις 12 Απρίλη μας υποδέχθηκαν οι Γερμανοί φίλοι  που θα  μας φιλοξενούσαν.

Την επόμενη μέρα στις 13 Απρίλη  επισκεφτήκαμε το Wilhelm Gymnasium.Eκεί  οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα και πήραν μέρος σε μια μικρή τελετή υποδοχής στην αίθουσα τελετών.

Tο βράδυ έγινε το welcome party πoυ συμμετείχαν και οι δύο ομάδες, μαζί με τους γονείς των οικογενειών που φιλοξενούσαν τους μαθητές από τα Μέγαρα.

Στις 14 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στο Βερολίνο.Την ξενάγηση που διάρκεσε τρεις ώρες είχε αναλάβει ξεναγός.Ξεκινήσαμε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου,συνεχίσαμε στη Γερμανική βουλή, το ιστορικό Reichstag,περάσαμε φυσικά από τη πύλη του Βραδενβούργου,το καταφύγιο του Χίτλερ στο Β παγκόσμιο και τους καθεδρικούς ναούς της πόλης.Στη συνέχεια πήγαμε στο check point Charlie , στα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, στη σοκολατοποιΐα Fassbender & Rausch και καταλήξαμε στη πλατεία που ο Χίτλερ έκαψε τα βιβλία και το μουσείο της Περγάμου.

Την Παρασκευή 15 Απρίλη επισκεφτήκαμε το Goslar.To Goslar εκτός από τα ορυχεία που  είχε ήταν τόπος διακοπών πολλών εύπορων Γερμανών όπως ο Siemens και των γερμανών αυτοκρατόρων. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν όλο το χωριό ,την κεντρική πλατεία με το μεσαιωνικό ρολόι  και το μέγαρο που ξεκουράζονταν οι Γερμανοί αυτοκράτορες.

Το Σαββατοκύριακο 16 -17 Απρίλη οι μαθητές είχαν ελεύθερες μέρες. Τα φιλοξενούμενα παιδιά παρέμεναν στην οικογένεια και κανόνισαν αυτά που  και πως θα ψυχαγωγηθούν σε συνεννόηση με τις οικογένειες.Το Goodbye party έγινε το απόγευμα  της Κυριακής και νωρίς το πρωί την Δευτέρα 18 Απρίλη πετάξαμε πίσω στην πατρίδα μας.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΖΕΡΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 2015

SCHOOL EXHANGE 2015

Braunschweig

Για 15η χρονιά διοργανώθηκε από το 2ο γυμνάσιο Μεγάρων η ανταλλαγή μαθητών με το Wilhem Gymnasium της πόλης Brawnsweig.

28 Απρίλη

11210209_874567965955841_1013516424_n

Οι μαθητές μας αφού παρακολούθησαν μαθήματα,πήραν μέρος σε μία εκδήλωση που τους καλωσόριζε στη Γερμανία. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ειδικότερα επισκέφτηκαν τον καθεδρικό ναό και κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

29 Απρίλη

goslar

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το Goslar.To Gοslar είναι μέρος χειμερινών διακοπών των Γερμανών βασιλιάδων και άλλων εύπορων Γερμανών όπως ο Siemnens. Είναι μια καταπράσινη περιοχή με πυκνό δάσος στην οποία φτάνεις σιδηροδρομικά. Στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχουν ορυχεία και στα οποία ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό τους από ειδικό ξεναγό.

DSCN3957

30 Απρίλη.

berlin-germany

Στις 30 Απρίλη οι μαθητές πήγαν στο Βερολίνο. Αρχικά είδαν την πύλη του Βρανδεμβούργου, τη γερμανική βουλή το ιστορικό Reihstag.DSCN3868 Έξω από αυτό υπήρχε το μνημείο για τους Εβραίους που είχαν εκτελέσει οι ναζί κατά το Β παγκόσμιο πόλεμο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μνημείο και στη συνέχεια πήγαν στο καθεδρικό ναό της πόλης. Ειδικότερα στο υπόγειο του ναού είδαν τις σαρκοφάγους που περιείχαν τα σώματα των Γερμανών βασιλιάδων. Αργότερα πήγαμε στο περίφημο Pergamum museum. Δυστυχώς δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα γιατί στο μέρος αυτό γίνονταν εργασίες συντήρησης. Αντίθετα είδαν έργα Περσικής τέχνης και αρχιτεκτονικής, Βαβυλωνιακής και Ασσυριακής τέχνης καθώς επίσης  Μουσουλμανικής και Ρωμαϊκής τέχνης. Η παρέα των μαθητών πέρασαν και από την εβραϊκή συναγωγή που τη νύχτα των κρυστάλλων είχε καεί από τους ναζί.

DSCN3830

1 Μάη

Τα παιδιά έμειναν για ξεκούραση στις οικογένειες που τα φιλοξενούσαν.

2 Μάη

Sprengel Museum in Hannover, 2 Fotos im Dossier

Η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στο Ανόβερο. Οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο για ψώνια στο γνωστό εμπορικό κέντρο της πόλης. Μετά έγινε ξενάγηση στο δημαρχείο της πόλης ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν στο μουσείο μοντέρνας τέχνης. Εκεί είδαν πίνακες των Klee,Kadinsky,Picaso.

img1

11256534_874567995955838_1547327073_n

11258632_874568105955827_28680048_n

20150502_190702

20150502_200723

20150502_200734